Wat is een lipdub?

De bedenker van de lipdub is Jack Lodwick (oprichter van Vimeo) die zichzelf met zijn videocamera opnam terwijl hij met zijn oortjes in luid meezing met een liedje. Thuis aangekomen synchroniseerde hij het daadwerkelijke nummer met zijn opgenomen filmpje en was de Lipdub geboren.

Het concept is vrij simpel. Meezingen met een liedje terwijl terwijl de camera in 1 shot iedereen filmt. Dat zijn de officiele spelregels. Nu is dit bedrijfstechnisch niet altijd mogelijk en kan er dus gekozen worden om het geheel op te knippen zodat het geheel wat minder complex wordt. Toch is de spanning van in een keer alles draaien het vaak meer dan waard vanwege de kick die het iedereen geeft. Iedereen in de startblokken en als een achtbaan door het nummer heen.

Wat maakt een lipdub bijzonder?

‘De draaidag is al een feestje op zich’

Bij een lipdub heb je altijd een grote groep mensen die allemaal samen moeten werken om het tot een mooi geheel te maken. Hierbij is teambuilding een zeer belangrijk aspect. De regisseur gaat met kleine groepen aan de slag om het voorbesproken idee duidelijk te krijgen en daar mogelijk nog meer uit te halen.
Daarnaast speelt acteren en jezelf kunnen presenteren ook een belangrijke rol. Wat heb je te zingen en hoe kun je zorgen dat je dit zo duidelijk mogelijk uitdraagt.

We draaien met professionele apparatuur waaronder een steadycam. Dit is een toevoeging op je camera waardoor je al lopend shots kan draaien waardoor het lijkt alsof de camera door de ruimte zweeft. Deze manier van draaien wordt ook gebruikt bij grote televisieshows en film. Dit geeft je lipdub kwalitatief een uitstraling van de hoogste kwaliteit.
Natuurlijk wordt de lipdub gedraaid voor 1 of meerdere personen die hierdoor een blijvend iets meekrijgen waar weinig cadeau’s tegenop kunnen.

Lipdub Creations

Wij zijn zeer ervaren in het verzorgen van een lipdub. Wij zijn een kleine maar professionele crew die met lipdubs zijn begonnen als ‘vrienden uit het vak’, maar door de vele aanvragen hebben besloten om het geheel professioneel aan te pakken.